Industriele woonkamer stijlen – hier denk je aan

Je woonkamer industrieel inrichten is momenteel helemaal hip. Een robuuste en toch huiselijke uitstraling is de uitdaging. Het leuke is dat de basisstijl wel hetzelfde blijft, maar er toch veel variatie mogelijk is.

Industriele inrichting of een zwarte woonkamer

Bij industrieel denk je aan een zwarte woonkamer. En zwart is zeker een kleur die terug komt. Denk maar aan staal, steenkolen en tuinaarde als basiskleur voor deze stijl. Maar het blijft niet alleen zwart. Een robuuste houtsoort, donkergroen en camel bruin zijn kleuren die erg mooi combineren, zodat het robuust maar ook natuurlijk voelt. Het zwart zie je dus vooral terug in bijvoorbeeld de poten of frames van je meubels en eventuele accessoires. Maar ook kleuren van edelmetalen stijlen de ruimte goed af, zoals koper en goud.

Industrieel maar toch een warme woonkamer

Bij industriele woonkamer denk je misschien aan koud staal, maar het is ook een perfecte stijl voor warme invloeden, zoals hout. Houd zwart in je achterhoofd en kies vervolgens een vloer. Hout of houtlook doet het altijd goed. En de tint bepaal je zelf. Donker hout, zoals notenhout of wat lichter zoals eikenhout vormen een perfecte match met het zwarte staal.

Planten in jouw industriële woonkamer

Industrieel betekent niet per se kaal. Planten brengen je woonkamer tot leven en laten het natuurlijker aanvoelen. Ook hier houd je het robuuste gevoel in je achterhoofd. Dus geen ielige plantjes, maar robuuste, grote bladeren en stengels. Denk bijvoorbeeld aan een Monstera of een avocadoplant. 

De monstera plant matcht goed met wit, zwart en houttinten

Het symbool van een industriële inrichting

Bij industriële inrichting denken wij aan tandwielen en radertjes. Het tandwiel is dan ook een leuk symbool wat je subtiel kunt terugbrengen in jouw industriële woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een klok waarbij je de tandwielen ziet. Een leuk robuust detail. Maar als je echt wat speciaals wilt kun je wellicht ook iets custom bestellen, bijvoorbeeld een ronde tafel in de vorm van een tandwiel.

Industriele woonkamer accessoires

De industriële accessoires, dat maakt het geheel natuurlijk compleet. Een van de belangrijkste keuzes daarin, is de verlichting. Bijvoorbeeld lampen boven tafel en een staande schemerlamp maken je ruimte helemaal af. Hier kun je ook wat meer accent bepalen. Alles donker of juist wat nuances en wat lichtere opties. De stijl blijft robuust, maar met kleur kun je dus variëren. Een belangrijke eigenschap is dat de look van de lamp ook clean is. Grote kans dus dat je de lamp zelf (het peertje) ook ziet. Kies daarom voor een niet te fel licht of frosted lampje, eventueel dimbaar en een warme kleur (geel). Frosted betekent dat er een laagje aan de binnenkant van het glas zit, waardoor je niet rechtstreeks in de felle lamp kijkt. 

Verdere accessoires waar je aan kunt denken zijn onder andere:

  • De grepen van je kastjes
  • Beeldjes of dienbladen op tafels en kasten
  • Prenten, landkaarten en andere tekeningen aan de muur
  • Kussens op de bank
  • Vloerkleed
  • Glazen flessen, potten of urnen
  • Klok, gewei of andere muurversiering

Op basis van deze tips kun je je hele thema omgooien of subtiel wat verandering aanbrengen in de stijl van je woonkamer. Veel plezier en succes met jouw industriële inrichting

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.