Terras schoonmaken – zo doe je dat

Als je je terras of tuintegels gaat schoonmaken moet je op een paar dingen letten. Voorkom gladheid en geef je tuin een strakke look met een schoon terras. In deze blog lees je handige tips zodat jij dit seizoen eenvoudig je terras schoonmaakt. Maak voordat je je terras gaat reinigen een foto van de situatie, zodat je achteraf nog beter het resultaat kunt bewonderen en vergelijken.

Terrastegels schoonmaken

Je terras of tegels schoonmaken is stap 1. Dit kan met de hogedrukspuit maar hoeft niet per se. Als je nog een foto zou hebben van toen het terras net nieuw aangelegd was, zie je hoe vies de tegels in een jaar worden. Dit hoeft niet alleen maar groene aanslag te zijn, maar ook zand, onkruid en ander vuil hecht zich aan de tegels. Door de tegels af te spuiten en eventueel met een harde borstel schoon te schrobben zullen ze er weer uitzien als nieuw. Je hoeft de het vuil nog niet weg te spuiten, je maakt het nu alleen maar los.

Terras reinigen en onkruidvrij maken

Het terras reinigen en de randjes vrij maken van onkruid is stap 2. Nu de tegels al mooi schoon zijn vallen de vieze randjes en voegen extra op. Als je voor de tegels de hogedrukspuit gebruikt heb is een deel van het onkruid misschien al weggespoten. Gebruik een krabber om alle randjes en voegen tussen de tegels schoon te krabben en onkruid weg te halen. Het kost even wat werk, maar het resultaat mag er zijn.

Terras en tegels afspuiten

Je gaat nu de het hele terras afspuiten als derde stap. Het vuil van zowel de tegels als de randjes is losgemaakt en dit voer je nu af naar één kant van het terras. Zie je toch nog vuil of onkruid zitten, maak dit dan direct even los met de krabber of de borstel. Op die manier spuit je het hele terras tegel voor tegel schoon.

Tip: Spuit het water van het huis af, bijvoorbeeld richting je gazon of een border. Overtollig onkruid veeg je natuurlijk direct op met stoffer en blik.

Terras laten drogen

Als laatste laat je je terras drogen. Met zonnig weer gaat dit extra snel. Ben je tevreden? Achtergebleven zand veeg je achteraf eenvoudig aan. Is er veel zand uit de voegen weggespoten, overweeg dan om wat voegzand op je terras te strooien en in te vegen. Veel succes en plezier van jouw schone terras. Dat nodigt direct uit om te gaan zitten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.