Hoe kun je een u-vormige woonkamer inrichten?

Gratis stockfoto met andere kant op kijken, appartement, baard

Je bent ontzettend enthousiast want je hebt net de sleutel van je nieuwe huis gekregen en kan nu eindelijk de u-vormige woonkamer inrichten. De inrichting staat nog helemaal open en je bruist van de ideeën. Maar hoe kun je een u-vormige woonkamer inrichten? Een vierkante of langwerpige woonkamer valt over het algemeen vrij simpel in te delen, maar een u-vormige woonkamer is andere koek. Wij gingen de uitdaging aan en hebben de beste tips voor de inrichting van een u-vormige woonkamer hieronder opgesteld!

Opdelen in ruimtes

Wat je vaak leest is dat de leefruimte zo open en groot mogelijk gehouden moet worden. Bij een u-vormige woonkamer ligt dat echter net anders. Hier zouden wij aanraden om juist te werken met het opdelen van de grote ruimte in kleinere hoekjes. Zo breek je de u-vorm op in bijvoorbeeld een losse woonkamer, eetkamer en keuken of in een woonkamer en een l-vormige keuken inclusief eetkamer. Laat deze u-vorm je dus niet afschrikken, want binnen deze vorm staan tal van opties open om andere vormen, hoeken en ruimtes te creëren. Less is sometimes more.

Goed gebruik van de lange muur

Wanneer je een u-woonkamer inloopt die nog niet is ingericht kan de lange muur zorgen voor een schrikreactie. De langste muur in de u-vormige woonkamer moet je zo weten op te vullen dat je juist ruimte creëert. Het is zonde om deze weg te stoppen achter allemaal kasten, banken en andere meubels. Wat dus ontzettend belangrijk is bij het bepalen van de indeling van een u-vormige woonkamer, is wat je doet met deze lange muur. Zorg dat je doel geeft aan de ruimte tussen de woonkamer en de (eet)keuken en betrek hierbij juist de muur. Denk bijvoorbeeld aan een leuke speelruimte voor de kinderen, een klein bureau waar je met je laptop aan kunt zitten of een groot en laag dressoir die gelijk ook opbergruimte biedt. Wanneer je de woonkamer met u-vorm zo inricht dat elke hoek, muur en vloer een doel heeft, dan valt het niet eens op dat de muur zo lang is.

Slim uitzoeken van meubels

Wanneer je dus weet hoe je de u-vormige woonkamer in wilt richten en wat het doel is van elke ruimte, is het van belang dat je hier passende meubelen bij uitzoekt. Waar wordt het meest geleefd? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf af moet vragen voordat je de grootste meubels voor in een woonkamer uitzoekt. Houdt de indeling van de u-vormige woonkamer in het achterhoofd wanneer je in de woonboulevard meubels uit gaat zoeken. Zet je de bank bijvoorbeeld zo dat deze uitkijkt op het tv meubel of wil je juist dat de leefkeuken het centrale punten wordt van jouw huis? Kies de meest comfortabele meubels uit voor de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt.

Conclusie van een u-vormige woonkamer inrichten

Kortom, omarm je u-vormige woonkamer en probeer alle hoeken en ruimtes zo goed mogelijk te gebruiken. Wees niet bang om de ruimte op te delen in kleinere hoeken want dit creëert juist meer ruimte. Haal alles uit de langste muur en denk goed na over de invulling van de ruimtes middels het inzetten van goede meubels. Succes met het inrichten van jouw u-vormige woonkamer!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.