Hoe kun je een hout beton schutting plaatsen?

Bruin Houten Hek In De Buurt Van Waterlichaam

Wanneer het weer het toelaat, zitten we het liefst buiten in de tuin. Mooie tuinmeubelen, groene beplanting en een tuinschutting zijn essentiële onderdelen van een fijne tuin. Eén van de populairste tuinschuttingen die we in Nederland kennen is de hout beton schutting. Het plaatsen van deze tuinschutting is geen gemakkelijke klus. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe je het best een hout beton schutting kunt plaatsen!

Wat zijn de voordelen van een hout beton schutting?

De hout beton schutting is niet voor niets een populaire keuze als het gaat om tuinschuttingen. Deze schutting die hout en beton samenbrengt in één biedt de voordelen van beide materialen. Hout zorgt voor een natuurlijk uiterlijk en een warme sfeer in de tuin. Beton daarentegen brengt stevigheid met zich mee. De kleur van het beton geeft een aangename twist op alle aardekleuren die standaard in een tuin te vinden zijn. Genieten van en in in je tuin gaat gemakkelijk met de beton hout schutting!

Waar je aan moet denken bij het plaatsen van een hout beton schutting

Het is erg belangrijk dat je van te voren bepaalt voor welke sfeer je in de tuin gaat. Het hout is in verscheidene kleuren beschikbaar dus zoek een houtsoort uit waarvan jij denkt dat het bij de inrichting van je tuin past. Een hout beton schutting plaatsen gaat ook niet zonder de benodigde materialen en gereedschappen. Koop voldoende tuinschermen, betonpalen en -platen, boren en schroeven in. Niks is zo vervelend als tussendoor nog een keer extra naar de bouwwinkel moeten gaan.

Dan nu het plaatsen van de hout beton schutting. Je begint met het boren van diepe gaten in de grond. In deze gaten komen de betonpalen te staan dus meet de afstand en diepte goed af voordat je verder gaat met het plaatsen van de betonpalen en -platen.

De volgende stap is het inmeten en ophangen van de houten tuinschermen. Zaag alle tuinschermen op dezelfde maat af en schuur de scherpe randen weg zodat er geen houtsplinters vrijkomen. Let bij het inhangen van de tuinschermen goed op de hoogte zodat de schermen gelijk aan elkaar hangen.

Er komt bij deze klus veel precisie kijken en meten is weten! Het is vaak even een handigheidje krijgen in het zagen, meten en ophangen. Dus hoe verder je bent, hoe vlotter het gaat. Neem goed de tijd wanneer je een hout beton schutting gaat plaatsen en vergeet natuurlijk niet te genieten van het resultaat!

Hout beton schutting laten plaatsen

Zie je het na het lezen van bovenstaande tips niet zitten om zelf aan de gang te gaan? Dan kun je deze klus ook prima uit handen geven en een bedrijf de hout beton schutting laten plaatsen. Hoveniers kunnen je helpen van begin tot eind zodat jij er geen omkijken naar hebt. Al je wensen worden meegenomen en voor je het weet heb je een mooie hout beton schutting!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.