Drie redenen om over te stappen op solar tuinverlichting

Witte Gloeilamp

De dagen worden steeds langer omdat de zon later ondergaat, de zomer komt eraan! Het perfecte moment om je tuin zomerklaar en bewust groener te maken. Hoe maak je je tuin dan bewust groener? Gras, planten en bloemen? Ja, maar denk ook eens aan solar tuinverlichting! Solar tuinverlichting is de duurzamere en zelfvoorzienende variant van LED tuinverlichting. Het begin van de lente is het perfecte moment om solar tuinverlichting te installeren zodat je avonden lang buiten kunt zitten, sfeervol verlicht door jouw solar buitenverlichting.

Solar tuinverlichting brengt geen elektriciteitskosten met zich mee

Het grootste voordeel van solar tuinverlichting is dat het geen elektriciteitskosten met zich meebrengt. Zoals de naam al prijsgeeft wordt de solar tuinverlichting gevoed door zonne-energie. Tuinverlichting op zonne-energie wekt energie op door middel van een klein ingebouwd zonnepaneel. Dit zonnepaneel doet dus eigenlijk al het werk: hij ontvangt de zonne-energie van het zonlicht, hij slaat het op voor later gebruik en zet het in wanneer het donker wordt. Om deze reden zijn er aan deze buitenlamp op zonne-energie maar éénmalig kosten verbonden, namelijk bij de aankoop van de tuinverlichting. Kortom, de solar tuinverlichting is energiezuinig en is ideaal voor het groene gebruikers.

Solar tuinverlichting geeft gemak

Zoals eerder beschreven gaat het inwinnen van energie bij de solar tuinverlichting automatisch. Het enige wat jij moet doen is de solar buitenlamp direct in het volle zonlicht plaatsen, bij voorkeur op het zuiden. Zodra de lamp overdag voldoende zonlicht op heeft genomen kun jij de hele avond ongestoord en verlicht buiten doorbrengen.

Als de avond aanbreekt springt de solar tuinverlichting in veel gevallen zelf aan. Jij hoeft niet handmatig een knop om te schakelen of een stekker in te pluggen om licht te krijgen. De slimme solar buitenlamp met sensor herkent zelf wanneer het donker wordt en weet dus wanneer hij moet gaan branden. Overigens bevat deze solar tuinverlichting geen externe bedrading omdat hij energie haalt uit het ingebouwde zonnepaneel. Het hele energieproces gebeurt dus intern in de buitenlamp. Na aankoop kun je het exemplaar direct neerzetten of neerhangen waar je wilt, zonnepaneel richting de zon en klaar is kees. Een kind kan de was doen.

Solar tuinverlichting is groen

Solar tuinverlichting is LED verlichting. De keuze voor een solar buitenlamp is dus een groene en duurzame keuze. LED verlichting gaat namelijk langer mee dan traditionele verlichting en gebruikt ook minder energie. Het voordeel van deze lange levensduur zie je terug in de kosten, de solar tuinverlichting hoef je namelijk minder vaak te vervangen. Daarbij warmt LED verlichting niet op dus vormt het geen gevaar als je bijvoorbeeld met kinderen in de tuin buiten bent.

Solar tuinverlichting is een verantwoorde keuze. De installatie is ontzettend gebruiksvriendelijk omdat de enige eis voor de solar tuinverlichting zonlicht is. Zodra jouw tuinverlichting in direct zonlicht staat, doet hij al het werk automatisch en energiezuinig. Een makkelijke en bewuste keuze als het gaat om tuinverlichting. Stap jij ook over?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.