Kun je over behang heen verven?

Persoon Die Verfroller Houdt Tijdens Het Schilderen Van De Muur

Smaken veranderen over tijd, zo ook je smaak in inrichting. Het kan zijn dat je uitgekeken bent op je gekozen behang van een paar jaar geleden. Wat nu? Behang verwijderen en vervangen door een frisse, nieuwe variant kost vaak veel tijd en moeite. Dus nu vraag je je zeker af: Kun je over behang heen verven? Dan valt dit nieuws je vast mee, want je kunt zeer zeker over behang verven. Er zijn echter wel een paar aandachtspunten die je mee moet nemen. In dit artikel lees je alles over behang verven!

Voordat je begint met je behang verven

Wat drie jaar geleden nog helemaal hot was, kan nu weer uit zijn. Trends staan nooit stil en kunnen ontstaan, verdwijnen en jaren later weer terugkomen. Kun je je het drukke behang met kleurrijke motieven uit de jaren ‘70 nog herinneren? Waarschijnlijk wel omdat deze nu ook weer helemaal in zijn. Deze constante instroom van ideeën om je huis mee op te pimpen maakt het ontzettend lastig om bij te houden. Helemaal als het gaat om behang. 

Behangen is voor veel mensen een klus waar ze niet naar uitkijken. Behang verwijderen brengt veel werk en geduld met zich mee. Verven over je behang is dan simpelweg de makkelijkste en snelste optie. Echter moet je wel goed kijken of jouw behang over te verven valt. Als er weekmakers in het behang zitten pakt het behang de verf niet goed op en kan het hierdoor los gaan laten of juist gaan kleven. Mocht je dus uitgesloten hebben dat jouw behang geen weekmakers bevat, kun je beginnen met overschilderen van jouw behang.

Benodigdheden tijdens het behang verven

Je verft nu niet direct op een muur, om deze reden is het van belang dat je het behang eerst goed schoonmaakt voordat je er verf op aanbrengt. Zo creëer je een stabiele basis voor de verf. Je kunt bij een verf- of bouwwinkel bij jou in de buurt schoonmaakmiddel kopen om het behang voor het verven te ontvetten. Vervolgens maak je de ruimte waarin je gaat verven klaar. Haal de meest kostbare spullen uit de ruimte en dek de spullen die niet te verplaatsen zijn af met afdekmateriaal zoals zeil. Dit geldt overigens ook voor de vloer. Met de juiste kwasten en rollers kun je over het behang verven zoals je normaal de alledaagse muur zou verven. 

Nazorg na het verven over behang

Het verven is klaar, dan begint nu het spannendste deel. Pakt het behang je verf of ontstaan er luchtbelletjes nadat de verf opgedroogd is? Mochten er zulke bellen ontstaan, pak deze dan pas aan nadat de muur volledig droog is. De luchtbel kun je verwijderen door een kleine snee te maken in de zijkant van de bel. Op deze manier loopt het lucht eruit zonder al te veel schade te brengen aan de pas geverfde muur. Zodra de lucht weg is, kun je het stukje verf met een beetje lijm terug plakken op zijn plek. Dit is een precies werkje dus het is raadzaam om dit overdag in voldoende licht te doen. Zo zie je goed wat er gebeurd op je muur en kun je na het verven over behang en het bijwerken van de luchtbellen genieten van een muur die er als nieuw uitziet!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.