Kleine badkamer ideeën en inspiratie tips

kleine badkamer inrichten

Met deze kleine badkamer ideeën kun je direct aan de slag. Heb je een kleine badkamer thuis, dan heb je niet altijd de ruimte om dit uit de breiden. Toch wil je optimaal gebruik maken van de ruimte. Kies je voor alleen een douche, of heb je ook nog ruimte voor een bad? Met deze inspiratie haal jij het maximale uit jouw badkamer, ook als de ruimte wat kleiner is.

Kleine badkamer ruimte uitbreiden

Toch kijken we eerst even of we de ruimte van de badkamer kunnen uitbreiden. Dit hoeft niet altijd het verplaatsen zijn naar de andere kamer, of het doorbreken van een volledige muur. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een hoekje van een slaapkamer op te offeren en een soort inham in de badkamer wand te creëren. Op die manier werk je bijvoorbeeld je douche, wc of dubbele wasbak ‘in de muur’ weg en heb je midden op de vloer ineens veel meer ruimte. Handig tijdens het afdrogen!

Kan dit niet, of woon je bijvoorbeeld in een huurhuis, lees dan verder.

Houd je kleine badkamer licht

Het is vervelend als je je opgesloten voelt in een kleine ruimte. Je kunt jezelf een beetje voor de gek houden door de ruimte groter te laten lijken. Dit doe je door je badkamer licht te houden en niet te drukke motiefjes te kiezen. 

Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur op de vloer, zoals een houtlook. En kies voor een transparante, glazen douchewand. Op die manier dringt het licht door tot elke hoek, wat weer ten goede komt aan het ruimtelijke gevoel.

Kleine badkamer met accessoires en planten

Een kleine badkamer is vaak een vierkante of rechthoekige ruimte. Juist in een kleine ruimte komen de muren extra op je af. Probeer dit vierkante patroon te doorbreken met wat accessoires of planten in je badkamer. Een mooie plant die het hele jaar door groen blijft doet het altijd goed. Check wel even van tevoren of die geschikt is voor een vochtige ruimte. Tropische, groene planten zijn vaak een goede keuze. En dit matcht goed bij je lichte, houten vloer die je bij de vorige tip las.

Maar ook met accessoires kun je een hoop doen. Breng wat kleur terug in je wc-rolhouder, de handdoeken, de badkamermat en het zeepbakje. Met deze frisse details kleed je de ruimte meer aan en voelt het minder propperig. Maar overdrijf het niet, anders wordt het té druk. Deze tip pas je direct toe zonder dat je hoeft te verbouwen.

Kies voor een hangend wasbakmeubel

Het voordeel van een hangende wastafel, is dat er een stuk ruimte onder het meubel open blijft. Je ziet de vloer hier doorlopen en dit doet direct heel ruimtelijk aan. Door de kleur van het meubel vervolgens ook af te stemmen op de vloer voelt het wastafelmeubel als een minder massief blok. Dit geldt zowel voor een enkele, als een dubbele wastafel. Ideaal!

Tegels kiezen in een kleine badkamer

Als je tegels gaat kiezen is het slim om te realiseren dat kleine tegels meer voegen hebben per m². Dit oogt al snel erg druk, zeker in een kleine ruimte. Kies daarom voor wat grotere tegels. Bij voorkeur een langere tegel die breder is dan dat hij hoog is. Dit draagt bij aan het ruimtelijke effect en geeft meer diepte in je badkamer. Ook hebben grotere tegels minder voegen en dat geeft meer rust in het geheel. Als je echt een hele kleine badkamer hebt, draaf dan niet door met de grote tegels, anders blijf je bijsnijden.

Een kleine badkamer indelen

Allereerst bedenk je wat je allemaal in je badkamer zou willen indelen. Een goede tip is om het op schaal te (laten) tekenen. Dit kun je zelf op papier doen, met gebruik van een app of laat je plannen intekenen bij een badkamerspecialist. Je merkt gauw genoeg of alles past of dat je toch moet gaan schrappen. Bedenken dus van tevoren wat er per se in moet en wat je eventueel wilt toevoegen als de ruimte het toelaat.

Het voordeel van een 3D-tekening is dat je je echt al even in de ruimte kunt wanen. Dan zie je ineens het effect van die lichte vloer en zwevend wastafelmeubel.   

Conclusie voor een kleine badkamer

Check of je je badkamer kunt uitbreiden. Lukt dit niet, kies dan in ieder geval voor lichte kleuren, een glazen douchewand en grotere tegels. Ga je niet verbouwen, overweeg dan om een zwevend wastafelmeubel op te hangen en de ruimte wat te ‘breken’ met accessoires en planten. Veel succes! 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.