3 tips voor een mancave bij jou thuis

Als je een druk leven hebt is het heerlijk om je even terug te trekken. Tijd maken voor sport, je hobby, gamen of tv kijken. Alle mannen willen dat wel en het liefst in een eigen, aparte ruimte.

Gamen

Gamen is populair bij alle leeftijden. Heerlijk om je even terug te trekken in je virtuele wereld.

Zorg uiteraard voor een goede basisuitrusting. Met een hp omen doe jij online mee en ligt het in ieder geval niet aan de prestaties van je laptop. Een goede laptop is de basis van je mancave. Of je nu een film kijkt, gaat gamen of toch even de financiën moet doen. Ook zorgt een laptop ervoor dat je veel meer flexibiliteit hebt in waar je gaat zitten. 

Een eigen plek

Een grot wordt lastig, maar het is wel fijn om een eigen plek te hebben. Geen doe dit, doe dat klusjes en geen jengelende kinderen. Op jouw eigen plek kom je tot rust en heb je tijd voor de dingen die jou boeien en blij maken. Spreek bijvoorbeeld af met het gezin wanneer jij je eigen momenten hebt. Want tot rust komen is heel veel waard. En dan bedoelen we niet alleen slaap, maar ook passie.

Heb je thuis genoeg ruimte, denk dan aan een eigen kamer. Bijvoorbeeld half studeerkamer, half gaming room. Maar de schuur ombouwen is natuurlijk ook mogelijk. 

Maak een lijstje met de drie dingen die jij het liefst in je vrije tijd doet en die je thuis kunt doen. Wat heb je daar voor nodig om dit thuis te optimaliseren? Misschien koop je wel een pooltafel, maak je een buitenbar en of maak je graag modelvliegtuigjes. Als jij je wensen duidelijk hebt, kan je project beginnen. Project mancave!

Alleen of samen

De financiën doe je niet samen met je maatje, maar een biertje drinken wel. Is je cave af, dan wil je dit natuurlijk delen met vrienden. Samen een drankje doen, gamen, voetbal kijken en chillen is super gezellig. Maar heb je een gezamelijke hobby om bootjes in flessen te bouwen of een afstandsbestuurbare auto in elkaar te knutselen, dan is dit ook leuk om samen te doen. Vooral als jij alle tools en fijne middelen hebt om hier aan te knutselen, zullen je vrienden graag naar jou toe komen. En natuurlijk is samen zijn wel zo gezellig. 

De finishing touch kun je verzorgen met een stukje aankleding voor de sfeer. Bijvoorbeeld wat posters, een leuke quote of bijzondere verlichting. Je kunt ook werken met thema’s. Het ene jaar kies je voor Formule 1 en het jaar daarop laat je allerlei biermerken terugkomen. Op die manier maak je het echt je eigen mancave waar jij bepaalt! 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.