3 tips voor je tuinverbouwing

Als je je tuin gaat verbouwen zijn er aantal dingen om rekening mee te houden. Of je de tuin nu helemaal leeg maakt en opnieuw gaat inrichten of slechts een deel aanpakt. Met deze tips ga jij goed voorbereid de tuinverbouwing in.

Maak je tuin vrij van ongedierte

In elke tuin zitten insecten en muizen. Maar sommige dieren worden een hele plaag en richten flinke schade aan. De buxusrups bestrijden wil je bijvoorbeeld doen voordat de verbouwing begint. Als je planten gaat verplanten wil je natuurlijk niet dat het ongedierte meeverhuist. Maar je wilt ook ook niet dat het ongedierte op de composthoop terecht komt en zich nog verder uitbreid. Door de rupsenplaag of ander ongedierte tijdig aan te pakken begin jij met een gerust hart aan de verbouwing.

Zorg dat je de materialen tijdig bestelt

Ben je net lekker aan de klus en kom je ineens zand tekort. Vervolgens zit er nog een week levertijd op ook. Niets is zo irritant als dat je net lekker bezig bent, maar wordt onderbroken omdat je letterlijk niet verder kunt. Door al je benodigde materialen goed te inventariseren weet jij precies wat je nodig hebt. Uiteraard overleg je dit nog even met een expert, zodat je niets vergeet. Bestel alles tijdig en met wat marge tussen leverdatum en klusdatum. Op die manier pak jij lekker door en werk je achter elkaar door zonder onnodige onderbrekingen.

Uitbesteden of zelf doen

Een deel van de tuin is vaak nog zelf te doen, maar de volledige tuin opnieuw doen wordt meestal uitbesteed. Met alleen een schep kom je er niet, er is vaak grof geschut nodig. Een kleine graafmachine, trilplaat of andere machines. Dit kun je uiteraard huren, maar probeer een goede afweging te maken van kwaliteit en tijdsbesparing versus de extra kosten van een hovenier. 

Ga je toch zelf aan de slag, probeer dan wat vrienden of kennissen als hulp in te zetten. Samen klussen is gezellig, maar werkt psychologisch ook motiverend. Het voordeel is namelijk dat er vaak op meerdere fronten progressie is. Terwijl jij de laatste planten uitgraaft egaliseert een ander al de grond. Of jij creëert al wat borders terwijl iemand anders het straatje legt. Het werkt simpel gezegd onwijs prettig als je even opkijkt en er in een ander deel van de tuin ook alweer progressie zichtbaar is.

Een bij sommige klusjes is het nu eenmaal handig om een extra paar handen te hebben, omdat het gewoonweg niet in je eentje te doen is. Veel succes met jouw nieuwe tuin!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.