3 tips om je auto te onderhouden

Je auto onderhouden is zeker niet gratis. Maar wat doe je zelf en wat besteed je uit? Alle kosten hangen samen met je eigen handigheid. We geven je daarom wat handige tips om over na te denken.

Merkdealer of niet?

Een veel voorkomende vraag is of je naar de merkdealer gaat voor onderhoud of niet. Een zogenaamd ‘dealer onderhouden’ auto is vaak als occasion aantrekkelijker en daardoor wat meer waard. Daarnaast zijn er ook veel merken die net wat specialistischer zijn. Meer universeel betekent ook een specialistische aanpak. Daarvoor kun je prima naar een merkdealer gaan. Of is jouw auto zo speciaal dat het je rijdende hobby is en je er zelf aan sleutelt. Er zijn genoeg webshops die zich specialiseren in bepaalde types van auto’s. Als je bijvoorbeeld op zoekt bent naar Dodge Ram onderdelen, wil je echt onderdelen die voor die auto gemaakt zijn en geen universele oplossing. Natuurlijk is zelf sleutelen het goedkoopst en reken er maar op dat je bij de merkdealer relatief het meest betaald. Aan de andere kant is het servicelevel ook hoger. Je wordt meestal sneller geholpen, bent verzekerd van originele merkonderdelen en hebt vaak langer garantie. Met name die garantie is een belangrijk argument, want goedkoop kan zomaar duurkoop worden.

Banden wisselen doe je zelf

Een hele simpele tip. Investeer één keer in een krik en moersleutel en het vervangen van je banden is een fluitje van een cent. We bedoelen niet het vervangen van de band op de velg, maar bijvoorbeeld het wisselen van je winterbanden voor zomerbanden aan het einde van het seizoen. Het is een klusje van niks. Je bespaart geld voor montage, behoudt flexibiliteit en  betaalt niet voor de opslag. Top!

Haal meer uit de wasstraat

Was jij regelmatig je auto? Top! Zelf doen is zeker leuk, maar trek hem af en toe gewoon eens door de wasstraat.  Kies voor het bodemwasprogramma, zodat de hele auto van top tot teen gedaan wordt. Met name na de winter alle pekel wegspoelen zorgt voor extra duurzaamheid.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.