3 tips om geld te besparen op je badkamer

De badkamer is een project wat na afronding veel voldoening geeft. Je zit vaak wel twee weken in de rommel, maar daarna heb je ook wat. Een badkamer kan aardig in de papieren lopen en verschilt natuurlijk per merk, mate van luxe, aanbieder en of je dingen zelf gaat doen. We geven je 3 handige tips waarmee jij bespaart op je badkamer.

Sloopwerk is een eitje

Het sloopwerk wordt vaak zelf gedaan. Lekker beunen met een paar vrienden en ondertussen hou je zo €1500 euro in je zak. Er zijn alleen wel twee dingen die je moet regelen. Namelijk een afvalcontainer en goed sloopgereedschap. Een boorhamer met SDS Beitel is een must have als je fatsoenlijk wilt kunnen werken. Goed gereedschap maakt jouw werk licht. Met de boorhamer en bijpassende beitels werk je bijvoorbeeld moeiteloos de oude tegels van de muur, guts je zo onder de vloertegels door of breek je een muurtje weg. Dus bespaar je niet alleen het geld, maar ook nog veel extra moeite. Zorg wel even voor een afdekzeiltje voor spullen die in de buurt staan en houd andere deuren dicht. Het kan stoffig worden.

Totaalpakket of zelf samenstellen

Als je je badkamer gaat uitzoeken worden er veel kant en klare pakketten aangeboden die je zelf nog wat kunt finetunen met tegels en kranen. Als je over 30 dingen een beslissing moet nemen geeft dat voor veel mensen stress. Om die reden heb je altijd een aantal standaardpakketten waarover je niet meer na hoeft te denken. Maar als je denkt dat een totaalpakket goedkoper is, vergeet het dan maar. 

Als je geld wilt besparen ga je je badkamer zelf samenstellen. Simpel gezegd kies je een vloer, wandtegels, meubels, kranen en accessoires. Maak een checklist en sprokkel alles rustig bij elkaar. Als je geen haast hebt kun je wachten op kortingsacties en keuzekorting van bouwmarkten. Op die manier bespaar je met gemak enkele duizenden euro’s.

Zelf monteren of uitbesteden

Simpel gezegd, alles wat je zelf doet bespaart je geld. De vraag is alleen hoe goed is de kwaliteit die je zelf levert. Het is tenslotte wel je badkamer en je wilt dat die strak gezet wordt. Wil je hier dus per se op besparen of accepteer je juist dat je door de besparing die je eerder in het proces hebt behaald, je nu extra budget hebt voor een strakke afwerking. We willen je wel meegeven dat het raadzaam is om meerdere offertes voor montage te vergelijken. Vraag ook reviews op. Je wilt namelijk graag betalen voor een nette badkamer, maar of het ook netjes wordt weet je anders niet van te voren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.