Tips voor een badkamer in moderne stijl

Het moderne interieur is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook in de badkamer kiezen steeds meer mensen voor een badkamer met een modern interieur. Wij geven je een 3 tips die niet mogen ontbreken in een moderne badkamer. Zo weet jij bij de volgende verbouwing van je badkamer precies wat er moet gebeuren om een modern interieur te verwezenlijken.

1. Zorg voor voldoende verlichting

Een ding dat moderne badkamers vaak met elkaar gemeen hebben is de verlichting. Moderne badkamer kenmerken zicht door een overvloed van licht. Of dit natuurlijk licht of kunstmatig licht is maakt niet veel uit. Het gaat er om dat er voldoende licht is in de badkamer. Des te meer licht er is, hoe ruimtelijker de badkamer lijkt, en dat past weer erg goed bij een modern interieur in je badkamer. Het kiezen van de geschikte verlichting is wel erg belangrijk, want niet alle verlichting is geschikt voor een badkamer. Kies daarom bijvoorbeeld voor inbouwspots met een IP waarde van tenminste IP65. Zo weet je zeker dat de verlichting tegen vocht kan.

2.Gebruik strakke lijnen

Strakke lijnen zijn een kenmerk van moderne badkamers. Vaak zie je dit soort vormen in de wasbakken, douchecabine en zelfs in de vorm van het bad. Je kunt dit extra naar voren laten komen door te kiezen voor zwevende meubels. Op die manier komen de strakke lijnen nog beter naar voren. Behalve de lijnen hebben ook de kleuren een invloed op de stijl van de badkamer. Zwart en grijs zijn kleuren die vaak met elkaar gecombineerd worden, omdat deze goed passen bij het wit dat in iedere badkamer voorkomt. Het contrast tussen de lichte en donkere kleuren geeft een unieke sfeer.

3. Less is more

In een moderne badkamer is ruimte belangrijk. Zorg daarom dat er voldoende opbergruimte is voor je persoonlijke spullen en handdoeken. Het minimalisme is namelijk iets dat een modern interieur versterkt. Des te minder in het oog springt hoe ruimtelijker de badkamer lijkt.

Succes!

Hopelijk kun je aan de hand van deze tips bepalen wat er allemaal in de badkamer moet gebeuren om deze om te toveren tot een moderne badkamer. Wij wensen je veel succes!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.