Klaar met thuiswerken? Ga voor een bedrijfspand

Klaar met thuiswerken? Ga voor een bedrijfspand

Tijdens de zware lockdown waren we gedwongen om thuis te gaan werken. Voor iedereen was dit even wennen. Nu alles weer langzamerhand terug keert naar het oude is het weer tijd om naar kantoor te gaan. Voor veel zzp’ers kan dit helaas niet. Een bedrijfspand is dan een goede optie. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld waarbij je moet letten bij het kiezen van een bedrijfspand.

Stad of dorp

Wanneer je in een dorp woont is het niet altijd zo dat er bedrijfspanden in de buurt zijn. Het is dan handig om te kijken naar het dichtstbijzijnde industrieterrein. Dit is meestal goedkoper dan een pand in de stad. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad zoals Leiden. Kijk dan voor goede bedrijfsruimte in Leiden naar de omgeving rondom de stad. Bij grote steden vind je meestal geen goede bedrijfsruimtes voor een mooi bedrag. Zzp’ers werken alleen en hebben daarom niet heel veel ruimte nodig. Een bedrijfsverzamelgebouw biedt dan de juiste oplossing. Dit zijn niet al te grote ruimtes van 15-18m².

Garage park

Een garage park is ook een goede optie om een mooie werkplek te creëren. Let hierbij op dat het een rustig gebied moet zijn, goed beveiligd, 24/7 toegankelijk en voorzien is van stroom en verlichting. Ook is het belangrijk dat je er gemakkelijk kan parkeren. Zulke garageboxen zijn te huur of te koop. Een multifunctionele garagebox huur je al vanaf €150,- per maand.

Flexplek

Flexplekken zijn kantoren die beschikbaar zijn op momenten wanneer jij dat nodig hebt. Wanneer je kiest voor een flexplek, deel je je tijd precies in zoals het jou het beste uit komt. Dit is ideaal voor mensen die absoluut niet willen thuis werken. Zij krijgen hiermee het gevoel dat ze altijd op werk zijn. Sommige zzp’ers ontvangen ook klanten. Het is dan erg onprofessioneel als zij dit thuis doen. De kosten van een flexplek zijn vele malen goedkoper dan een kantoorruimte huren. De huur van een pand is duur, hierbij komen ook nog de inventaris en de vaste lasten kijken. Wanneer er voor een flexplek wordt gekozen bespaart dat een hoop kosten. Bovendien beschikken de meeste flexplekken over lounges. Hier heb je mogelijkheid om te netwerken en te sparren over bepaalde onderwerpen en ideeën. 

Let bij het kiezen van de ideale werkruimte dus goed op je eigen wensen en behoeften. Als je liever werkt wanneer je wil en werkt waar je dat wil. Kies dan voor een flexplek. Wanneer je ambities hebt om door te groeien met je bedrijf is het altijd handig om te kijken voor een mooi bedrijfspand.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.