Zo richt jij de ideale gaming room in

Gaming room

Wanneer je even helemaal tot rust wilt komen na een intensieve werkdag is het soms lekker om te gamen. Je wilt dit natuurlijk zo ongestoord mogelijk doen. Een gaming room biedt de perfecte plek om goed te gamen. In deze blog lees je hoe je een ideale gaming room opzet.

Gaming laptop

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een goede gaming laptop te hebben. Een gaming laptop is speciaal ontwikkeld voor het spelen van games. De meeste games vereisen veel rekenkracht. Dit komt omdat games veel grafische capaciteiten bevatten. Daarom zijn gaming laptops vaak uitgerust met zware processoren. Dit is meestal een Intel i5 of een Intel i7 processor. Verder beschikt een gaming laptop over voldoende intern geheugen. Maar dat is niet alles wat een gaming laptop een gaming laptop maakt. Een goede videokaart, ventilatiesysteem en een goed beeldscherm zijn ook niet te missen voor een gaming laptop.

Gaming bureau

Naast een goede gaming laptop heb je ook een goed bureau nodig. Het bureau is een belangrijk onderdeel van je gaming room. Hierbij is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor je monitors. Het is handig om je gaming laptop aan te sluiten op meerdere beeldschermen. Ergonomisch zitten is bij het gamen erg belangrijk. Dit voorkomt pijn in de gewrichten. Een in hoogte verstelbaar bureau zorgt ervoor dat je het bureau perfect af te stellen is op jouw lichaamslengte. Zo bescherm jij je rug en ervaar je geen spanning in je rug of schouders. Zo heb jij de mogelijkheid om urenlang te gamen. 

Gaming stoel

Een ander ontzettend belangrijk onderdeel van de gaming room is de gaming stoel. Een game stoel is anders dan een bureaustoel. Een gaming stoel ziet er sportief uit. Een gaming stoel is te vergelijken met een racestoel. Gaming stoelen zijn gemaakt om urenlang in te gamen. Dit komt door zijn ergonomisch design. Wanneer je niet gamet op een gaming laptop, maar via een console zoals een Playstation, dan is het vaak zo dat je gamed via een groot flatscreen. Wij raden dan aan om te gaan voor een comfortabel fauteuil of een bank.

Monitoren

Een echte gamer weet dat je minimaal twee monitors nodig hebt om goed te gamen. Echte die hard gamers gebruiken zelfs 4 monitors. Gebruik voor een goede afstelling van je monitors een monitorbeugel. Dit schroef je vast aan je gaming bureau of aan de muur waardoor de monitors perfect naast elkaar of boven elkaar geplaatst worden. Met een monitorbeugel heb je de mogelijkheid om je schermen naar wens te draaien, van je af te duwen of te kantelen. Door gebruik te maken van een monitorbeugel hou je veel ruimte over voor je toetsenbord en muis

Verder maakt goede verlichting je gaming room helemaal af. De lichtsfeer heeft grote invloed op je game-ervaring en je concentratie. Wij wensen je veel succes met het inrichten van jouw gaming room. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.