Omgaan met een winterdepressie in 4 stappen

Als de dagen weer korter worden en de temperatuur naar beneden gaat dan wordt het onvermijdelijk. De winter staat voor de deur. Het is niet zozeer de kou wat mensen vervelend vinden, maar door hun baan zien mensen vaak weinig daglicht en dat werkt niet echt mee aan het geluksgevoel. We hebben 4 handige tips voor je.

Omarm de donkere maanden

Een mooie gelegenheid om het thuis lekker warm en knus te maken. Zorg voor lekkere woondekentjes en sfeerverlichting. Ook Uggs kopen is een goede overweging. Lekkere warme schoenen die je ook buiten kunt dragen. Het gevoel van warmte en knussigheid is stap 1 om goed door de winter heen te komen. Fijne Uggs dragen zeker bij aan die beleving. Dus zorg goed voor jezelf. Verwen jezelf met wat leuke winteraankopen en maak het thuis extra gezellig. Juist als het buiten koud is wordt het extra fijn om binnen te zijn. Dan moet het thuis dus wel aantrekkelijk zijn.

Geniet van het nu

Leg niet zozeer het accent op wat niet kan, maar kijk wat wel kan. Als je gaat wachten op de zomer duren de dagen héél erg lang. Probeer dus actief in het heden te leven. De winter in Nederland is vaak mild, dus als het niet regent is er een hoop mogelijk. Als het kan ga je er lekker op uit, de bossen in en waardeer wat voor moois Nederland allemaal te bieden heeft.

Boek een kerstvakantie naar de zon

Wist je dat Spanje of de Canarische eilanden een prima zonbestemming is voor de wintermaanden. Met een heerlijke temperatuur van 15 á 20 graden is het daar prima overleven. Lekker om even aan de Hollandse winter te ontsnappen. Het leuke is dat die bestemmingen in de kerstvakantie vaak helemaal niet duur zijn. Ik spreek uit eigen ervaring dat vliegen op eerste kerstdag helemaal een koopje is! Waar iedereen dan met familie in de sneeuw zit kies jij een keer voor totaal iets anders en sta je zomaar te pootje baden aan het strand van Valencia. Aanrader!

Ga vaker sporten

De winterperiode is een goede tijd om alvast aan je summer body te werken. Sowieso met alle feestdagen in december vloeien de calorieën vaak rijkelijk. Sporten geeft een voldaan gevoel en laat je de winter bijna vergeten. Dus lekker de sportschool in, lekker warm binnen trainen. Prima om zowel te starten met cardiotraining, zoals spinning. Of lekker aan de gewichten te hangen en wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Veel succes!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.