Je studentenkamer inrichten met 3 slimme tips

Een studentenkamer is een mooie stap naar volwassenheid. Je eigen ruimte, zelf verantwoordelijk zijn, maar ook zelf de kosten dragen. Vaak leef je op een kleine ruimte met gedeelde badkamer en/of keuken. Slim de ruimte gebruiken met een beperkt budget is de grootste uitdaging. We geven je daarom 3 handige tips om dit optimaal te regelen.

Bespaar door tweedehands te kopen

Met je studentenbudget wil je je euro’s slim besteden. Met tweedehands meubels kopen is je euro een stuk meer waard. Praktisch comfort gaat boven luxe en stijl. Kijk bijvoorbeeld op tweedehands websites, kringloopwinkels, facebook groepen of vraag of bekenden nog meubels over hebben. Het is een leuke uitdaging om bijvoorbeeld 500 euro te budgetteren voor de hele inrichting van je kamer en te kijken hoe ver je komt. Op die manier ontdek je direct wat je belangrijk vindt en waar je kunt besparen. Soms kun je ook van de oude bewoner wat spullen overnemen voor een prikkie. Dat scheelt weer sjouwen en zoeken.

De ruimte benutten

Zoals we al benoemden is de slaapkamer zelf vaak niet zo groot. Die ruimte wil je dus optimaal benutten. Heb je een gemeenschappelijke woonkamer, dan ga je daar op de bank zitten en chillen. Een bank of fauteuil hoeft dan dus niet in je slaapkamer te passen. Tenzij je een slaapbank gebruikt, dan combineer je slapen en zitten op dezelfde vierkante meters.

Ook kun je kiezen voor een hoogslaper. Op die manier gebruik je de hoogte van je kamer om meer uit de ruimte halen. Op die manier maak je bijvoorbeeld een bureau of gezellige zithoek onder je hoogslaper. Ook is het voordeel dat je ‘chillplek’ en slaapplek toch een beetje als een andere ruimte voelen. 

Kies een rustige stijl

Omdat de ruimte klein is en je al je spullen in één kamer kwijt moet is het slim om te investeren in handige opbergers. Kies bij voorkeur voor dichte kasten. Dit oogt een stuk rustiger en voorkomt dat de muren op je af komen in een kleine ruimte. Wees ook kritisch naar wat je mee verhuist. Bewaar een aantal dozen en spullen in het huis van je ouders. Spullen die je later wel weer wilt hebben of gebruiken, maar niet goed kwijt kunt op je studentenkamer. Een kritische en minimalistisch houding zorgt ervoor dat je kamer niet te propperig wordt en ontploft van de spullen. Veel succes met de inrichting van je studentenkamer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.