3 tips om te sporten in je woonkamer

thuis sporten in woonkamer

Ben jij geen type voor de sportschool, maar wil je wel graag in beweging zijn? Is een rondje hardlopen in de regen ook niks voor jou? We got you! Ga lekker thuis sporten! Thuis sporten heeft eigenlijk best wel veel voordelen. Niemand die naar je kijkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over jouw tomatenhoofd of dat je compleet buiten adem bent na een paar squats. Het enige nadeel is dat je jezelf wel moet motiveren om daadwerkelijk thuis te gaan sporten. En hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je het maximale uit je thuis workout haalt? In dit artikel geven we je 3 tips om te sporten in je woonkamer.

Zorg voor sportmaterialen

Het ligt er natuurlijk aan wat je wilt gaan trainen. Wil je jouw conditie verbeteren? Of wil je meer spieren kweken? Voor krachtoefeningen heb je natuurlijk wel wat sportmaterialen nodig. Het is heel goed mogelijk om van huis, tuin en keukenspullen sportmaterialen te maken door bijvoorbeeld een lege fles te vullen met water. Het enige nadeel is dat deze natuurlijk niet gemaakt is om te gebruiken tijdens het sporten, dus het wordt ook wat lastiger vasthouden. Daarom kun je beter een kettlebell kopen. Kettlebells zijn perfect voor verschillende soorten workouts. Je kunt er je beenspieren mee trainen, met de swing train je ook je billen, rugspieren en schouders. Op internet zijn er allerlei workouts te vinden die je met een kettlebell kunt doen. Wil je werken aan je conditie? Een springtouw is hiervoor perfect!

Maak ruimte

Het is belangrijk dat je ruimte vrijmaakt om thuis te sporten. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens een kettlebell swing dat leuke waxinelichtje van de tafel af stoot. Misschien dat je dus wat meubels aan de kant moet zetten om thuis te sporten. Zorg er wel voor dat de tijd die je hiervoor nodig hebt niet van jouw sportuurtje afgaat. Dat zou natuurlijk zonde zijn.   

Bouw rustig op

Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Als je al een lange tijd niet meer gesport hebt, is het belangrijk dat je het rustig opbouwt. Je spieren moeten weer wennen aan de inspanning en ja, je zult waarschijnlijk spierpijn krijgen de dag erna. Heb je het idee dat je echt niet meer kan? Beloon jezelf dan voor de inspanning die je geleverd hebt. Je hebt het toch maar weer gedaan! Geef je spieren minimaal een dag rust en als de spierpijn echt heel heftig is, dan twee dagen. Je zult merken dat je na een tijdje steeds minder last zal krijgen van spierpijn!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.