3 interieurtips voor het najaar

Als de zomer achter de rug is en de dagen korter worden besteden we meer tijd binnenshuis. Lekker de verwarming aan en het binnen knus maken. Natuurlijk hebben de feestdagen hier ook mee te maken. Daarom hebben we deze week enkele handige tips voor je op een rijtje gezet voor een super knus interieur.

Haal de natuur in huis

Je ziet het steeds vaker dat planten een groter onderdeel worden van de inrichting. Volledig groene muren met plantjes of grote kamerplanten die als een soort room divider worden gebruikt. Er zijn genoeg opties. Het is sowieso leuk om de natuur wat meer in huis te halen. En ben je al bekend met de gedroogde pampas pluimen? Het leuke is dat deze grassen en hun prachtige pluimen veelal van eigen Nederlandse bodem komen. Daarnaast bloeien ze in oktober dus dit is het perfecte moment om ze in huis te halen en te laten drogen. Door de pluimen die meestal gebroken wit van kleur zijn, passen ze in vrijwel ieder interieur.

Nieuwe gordijnen

Nieuwe gordijnen, echt zo’n klusjes waar je al maanden tegenaan hikt. Nu het vroeger donker is doe jij eerder de lampen aan en dan ineens voelt het alsof je in een aquarium zit. Een mooie reden voor een setje nieuwe gordijnen. Ook als je die al had hangen is dit een mooi moment voor een opfrisbeurt. Kies iets nieuws en combineer het slim met de rest van je inrichting. Hoe groter je raampartij des te meer ruimte nemen je gordijnen in en dus worden ze ook een groter deel van je inrichting.

Accentueren met verlichting

Wist je dat verlichting zeer bepalend is voor de sfeer in huis? En dan gaat het niet alleen om het design van de lamp, maar ook waar het licht op schijnt. Door verlichting speels te laten werken highlight je echt bepaalde dingen uit je inrichting. Zoals dat zelf geschilderde kastje, een mooie familiefoto of die nieuwe pampas pluimen. Speel eens met de spots die je hebt. Hoe kan je het accent verleggen en daarmee de sfeer herbepalen zonder dat je dus grote aanpassingen in je inrichting hoeft te doen? Sommige lampen hoef je enkel te draaien. Andere lampen kan je bijvoorbeeld eens een andere plekje in de kamer geven. Een keer en andere type lamp met dezelfde fitting doet ook wonderen. Zoals boven de eettafel. Leuk om mee te spelen en leuk om van het resultaat te genieten. Veel succes en plezier!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.